.....apa saja yang terpikirkan,yang jadi perhatianku, kehidupanku, pengalaman(ku dan orang lain), apa yang kusukai, apa yang tidak kusuka,apa yang ingin kubagikan, apa yang menyentuhku,apa yang tidak ingin aku lupakan, yang menginspirasiku, yang menolongku, menguatkanku, dan berarti buatku.

Dan di atas segalanya, perjalananku bersama Yesusku, saat-saat aku belajar berjalan bersama-Nya, bergantung sepenuhnya kepada-Nya,menikmati pemeliharaan dan kasih-Nya yang sempurna atas hidupku.

Tuesday, May 6, 2014

Inspiring by Echa




Terinspirasi tulisan Echa di sini , jadi penasaran, dari 9 kecerdasan yang ada di link ini diriku termasuk yang mana. Kalo si Echa sih spasialnya tinggi. Habis ngebaca link dari Echa  baru ingat ternyata aku pernah ikut tes online dan hasilnya di sini 


Jadi, dari 9 kecerdasaan itu, ada 3 yang sama nilainya : Intrapersonal Intelligence, Logical/Mathematical intelligence, dan Interpersonal Intelligence. Ini nih penjelasan lengkapnya, hohohoho. Kalo mau tahu gimana dengan kalian, silakan klik link-link di atas untuk mengikuti tesnya. Baca sendiri ya untuk lebih jelasnya. Nih penjelasan punyaku :

Intrapersonal Intelligence
People with intrapersonal intelligence are adept at looking inward and figuring out their own feelings, motivations and goals. They are introspective and seek understanding. They are intuitive and typically introverted. They learn best independently. Intra-personal intelligence is the capacity to understand oneself and one’s thoughts and feelings, and to use such knowledge in planning and directioning one’s life.  Intra-personal intelligence involves not only an appreciation of the self, but also of the human condition.  It is evident in psychologist, spiritual leaders, and philosophers.  These young adults may be shy.  They are very aware of their own feelings and are self-motivated.
Common Characteristics
  • Introverted
  • Prefers working alone
  • Philosophical
  • Self-aware
  • Perfectionistic
  • Often thinks of self-employment
  • Enjoys journaling
  • Intuitive
  • Independent
  • Spends time thinking and reflecting
  • Likes learning about self

Logical/Mathematical intelligence
People with Logical intelligence are abstract thinkers and are attracted to logic and reasoning. They are good at investigation and scientific processes. They learn best by logic. Logical-mathematical intelligence is the ability to calculate, quantify, consider propositions and hypotheses, and carry out complete mathematical operations.  It enables us to perceive relationships and connections and to use abstract, symbolic thought; sequential reasoning skills; and inductive and deductive thinking patterns.  Logical intelligence is usually well developed in mathematicians, scientists, and detectives.  Young adults with lots of logical intelligence are interested in patterns, categories, and relationships.  They are drawn to arithmetic problems, strategy games and experiments.

Common Characteristics
  • Can easily do math in their head
  • Good at strategy games
  • Have a mind "like a computer"
  • Really like math
  • Enjoy science experiments
  • Organize things by category
  • Abstract thinker
  • Looks for a rational explanations
  • Wonder how things work

Interpersonal intelligence
People with Interpersonal intelligence are good with people and thrive in social interactions. They are good at reading, empathize and understanding others. They are good at working with others and have many friends. They learn best through interaction and dialogue. Interpersonal intelligence is the ability to understand and interact effectively with others.  It involves effective verbal and nonverbal communication, the ability to note distinctions among others, sensitivity to the moods and temperaments of others, and the ability to entertain multiple perspectives.  Teachers, social workers, actors, and politicians all exhibit interpersonal intelligence.  Young adults with this kind of intelligence are leaders among their peers, are good at communicating, and seem to understand others’ feelings and motives.
Common Characteristics
  • Empathetic
  • Extraverted
  • Enjoy social events
  • Love groups and crowds
  • Enjoying teaching others
  • Have many friends
  • Enjoy team sports
  • Like to counsel others
  • Love meeting new people
  • Cooperative in groups
  • Sensitive to others' moods

Gimana?
Aku banget gak sih? LOL.
Yang jelas, aku bersyukur kalau aku ada sebagaimana aku ada sekarang. Dulu sempat menyesali diri kenapa begini, kenapa begitu. Sempat ngiri abis sama si anu atau si inu karena mereka memiliki apa yang ngga aku miliki. Tapi tenang saudara-saudara, itu duluuuuuu… :p aku dah tobat. Dah insyaf dan sadar sesadar-sadarnya kalau Tuhan jadikanku unik.
Aku bersyukur kepada-Mu  oleh karena kejadianku dahsyat dan ajaib ; ajaib apa yang Kaubuat, dan jiwaku benar-benar menyadarinya. Mazmur 139:14

Akhir-akhir ini entah napa males nulis, males posting. Gara-gara Echa, jadi tergoda deh menelurkan postingan gak penting ini :p Yeah, teri makasih buat yang masih menyempatkan membaca, semoga gak merasa ini gak penting #loh. Eh, kalo ada yang nyobain tesnya, let me know the result ya ^^

Kasongan, 6 Mei 2014
-Mega Menulis-



No comments:

blog comments powered by Disqus

FoLLoWeRs